HOME  |  Zorg & Welzijn  |  WMO

WMO

U kunt door ziekte, ouderdom of beperking belemmerd raken in uw mogelijkheden om u zelfstandig te redden. Bijvoorbeeld in het huishouden, bij veilig wassen en douchen, dagstructuur, het overzicht houden of ergens naartoe gaan. Vanuit de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u dan ondersteuning krijgen via de gemeente. Hiervoor is het Toegangsteam Haren. Wilt u meer weten over hulp en ondersteuning, belt u dan naar telefoonnummer 14 050 of mailen: toegangsteam@haren.nl U kunt uiteraard ook bij de gemeente langs gaan aan het Raadhuisplein 10 in Haren. 

Keukentafelgesprek

Wanneer u contact zoekt met de gemeente kunt u soms direct geholpen worden. Als dat niet kan, maakt u met de gemeente een afspraak voor een zogenaamd keukentafelgesprek. Een medewerker van het Toegangsteam komt bij u thuis om samen met u naar een oplossing te zoeken. Wanneer u dat prettig vindt kunt u iemand uitnodigen om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Familie, buren of vrienden bijvoorbeeld.

Stap 1: Wat u zelf kunt doen

Allereerst wordt met u besproken of en hoe u zelf iets kunt doen aan het probleem, of met behulp van familie, vrienden of buren.

Stap  2: Gebruik van algemene voorzieningen

Wanneer er met de mensen om u heen geen oplossing voor uw probleem wordt gevonden, dan kijken we of u algemene voorzieningen kunt gebruiken. Afhankelijk van uw situatie kunt u hierbij denken aan voorzieningen op het gebied van vervoer, hulp in en om het huis of ondersteuning in uw sociale contacten. 

Stap 3: Maatwerkvoorziening 

Als blijkt dat er geen oplossing is in uw eigen omgeving of met behulp van algemene voorzieningen, dan kunt u een zogenaamde Wmo-maatwerkvoorziening aanvragen. Na het keukentafelgesprek helpt de medewerker van het Toegangsteam Haren u verder.


Een klacht indienen
Wanneer u niet tevreden bent over de ondersteuning die u hebt gekregen, bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen. U kunt hierover bellen, maar u kunt ook via de gemeentelijke website een klachtenformulier insturen.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren