HOME  |  Zorg & Welzijn  |  WMO

WMO

U kunt door ziekte, ouderdom of beperking belemmerd raken in uw mogelijkheden om u zelfstandig te redden. Bijvoorbeeld met zaken als het huishouden, veilig wassen en douchen, dagstructuur, het overzicht houden of ergens naartoe gaan. Vanuit de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteunt de gemeente u in het zoeken naar oplossingen voor uw situatie. Wilt u informatie over een Wmo-voorziening, dan kunt u contact opnemen met  het Toegangsteam Haren. U kunt bellen via 14 050 of mailen: toegangsteam@haren.nl U kunt ook bij de gemeente langs gaan aan het Raadhuisplein 10 in Haren. 

Keukentafelgesprek

Wanneer u zich heeft gemeld met uw hulpvraag bij de gemeente, dan kunt u soms direct geholpen worden. Als dat niet kan, wordt er met u een afspraak gemaakt voor een zogenaamd keukentafelgesprek. In dat gesprek kijkt de medewerker van de gemeente samen met u naar uw probleem. Aan de hand van de onderstaande stappen zoeken we samen naar een oplossing. Wanneer u dat fijn vindt kunt u iemand uitnodigen om bij dit gesprek aanwezig te zijn.

Stap 1: Wat u zelf kunt doen

Allereerst wordt met u besproken of en hoe u zelf iets kunt doen aan het probleem, of met behulp van familie, vrienden of buren.

Stap  2: Gebruik van algemene voorzieningen

Wanneer er met de mensen om u heen geen oplossing voor uw probleem wordt gevonden, dan kijken we of u algemene voorzieningen kunt gebruiken. Afhankelijk van uw situatie kunt u hierbij denken aan voorzieningen op het gebied van vervoer, hulp in en om het huis of ondersteuning in uw sociale contacten. 

Stap 3: Maatwerkvoorziening 

Als blijkt dat er geen oplossing is in uw eigen omgeving of met behulp van algemene voorzieningen, dan kunt u een zogenaamde Wmo-maatwerkvoorziening aanvragen. Na het keukentafelgesprek helpt de medewerker van het Toegangsteam Haren u verder.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren