HOME  |  Zorg & Welzijn  |  Jeugdhulp  |  CJG / Consultatiebureau

CJG / Consultatiebureau

CJGCentrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor (aanstaande) ouders, verzorgers, andere familieleden, jongeren en professionals. U kunt er terecht met al uw vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kind(eren). Ook organiseert het CJG inloopspreekuren, groepsbijeenkomsten, activiteiten, cursussen en workshops. Op de website van het CJG vindt u de agenda van activiteiten.

Consultatiebureau 0 – 4 jarigen

Op het consultatiebureau  werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. Het consultatiebureau valt onder de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Groningen en is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de JGZ-medewerkers.

In de eerste week na de geboorte van uw kind krijgt u vanuit de JGZ een uitnodiging voor een gehoortest. In diezelfde periode neemt een jeugdverpleegkundige telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maakt u kennis met de jeugdverpleegkundige, krijgt u informatie over het CJG en de JGZ en krijgt u voorlichting over de eerste tijd met uw baby. Uiteraard is er ruimte voor al uw vragen.

Als uw baby 4 weken is, komt u voor het eerst op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt uw baby gewogen en gemeten, wordt er gekeken hoe het gaat met u en uw baby en kunt u vragen stellen. Na elke afspraak krijgt u een vervolgafspraak mee. De zorg vanuit het CJG is gratis.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren