HOME  |  Zorg & Welzijn  |  Home

Home

 • Zomerbroezz´n: een dag busreizen voor 10 euro

  (28-06-2017)

  OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz herhalen dit jaar voor de 4e keer de succesvolle campagne Zomerbroezz’n. In de maanden juli en augustus kunnen bezoekers en inwoners van de provincies voordelig reizen met de Dal-Dagkaart. Voor € 10 kan met twee personen de hele dag gereisd worden in de bussen van Groningen en Drenthe. Daarnaast mogen per volwassene drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis meereizen. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen altijd gratis mee.

  Zowel het stads- als het streekvervoer doen mee, dus ook de Qliners en Q-links. En ook is de actie geldig in de 304 en 314 tussen Groningen en Drachten. De Dal-Dagkaart is te koop bij de chauffeur en bij diverse voorverkoopadressen. U kunt daar alleen contant betalen.

  Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten staat op de website.

 • Nieuwe trainingen Druk& Dwars

  (28-06-2017)

  Op 26 september start een nieuwe serie trainingen Druk & Dwars; trainingen bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar die handvatten krijgen om op een positieve manier met hun kind om te gaan. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. De trainingen worden op dinsdagavonden tussen 19.30 en 21.30 uur gehouden in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Mellenssteeg 16 in Haren op de volgende data:

  • 26 september
  • 3 oktober
  • 10 oktober
  • 17 oktober
  • 31 oktober
  • 7 november
  • 14 november

  U kunt zich via de website van Druk & Dwars direct aanmelden.


   

 • Jongeren wensen aandacht voor stress

  (28-06-2017)

  Jongeren hebben behoefte aan ondersteuning bij stress. Dat blijkt uit de enquêtes die de werkgroep Samen voor Jeugd afgelopen voorjaar heeft gehouden onder ouders van kinderen in de consultatiebureau- en basisschoolleeftijd  en onder jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar.

 • Taalhuis

  (22-06-2017)

  Heeft u moeite met lezen en schrijven? Dan kunt u in een taalhuis kunt u terecht voor laagdrempelige hulp en ondersteuning bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom de dingen de dingen waar mensen in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen en waarvoor je geen volledige studie hoeft te volgen maar samen met een vrijwilliger aan de slag gaat in een taalhuis. Bijvoorbeeld: een vrijwilliger gaat samen met u formulieren invullen, of helpt om uw bankzaken te regelen of om een treinkaartje kopen bijvoorbeeld. In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.

  Wilt u meer weten, dan kunt u bellen met 0800-0234444. Uw gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

 • Team WIJZ heet nu Toegangsteam Haren

  (11-04-2017)

  Team WIJZ, uw toegang tot ondersteuning in Wmo, jeugdhulp en Werk en Inkomen heeft vanaf woensdag 12 april een nieuwe naam: Toegangsteam Haren. In de service verandert niets, alleen de naam verandert. Toegangsteam Haren is bereikbaar aan het Raadhuisplein 10 in Haren, via telefoonnummer 14 050 en mail toegangsteam@haren.nl

 • Nieuwe aanpak kindermishandeling uniek in Nederland

  (21-11-2016)

  Donderdag 17 november hebben 23 Groninger gemeenten de intentieverklaring ‘de 10 van Noord’ ondertekend. Tijdens de bijeenkomst in paviljoen Sterrebos in Groningen hebben alle gemeenten zich verbonden aan een gezamenlijke aanpak. De ’10 van Noord’ zijn 10 actiepunten met aandacht voor preventie, goede registratie en ondersteuning van risicogroepen. Groningen is de eerste regio waarbij alle gemeenten verregaande afspraken maken om kindermishandeling en huiselijk geweld te voorkomen. De doelstelling is dat alle kinderen in Groningen veilig en onbezorgd kunnen opgroeien. Helaas is dat nog niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Nog steeds heeft gemiddeld 1 kind per klas te maken met een vorm van mishandeling.

 • Wmo-cliënten Haren tevreden over ondersteuning

  (22-09-2016)

  Cliënten van de Wmo in Haren zijn tevreden over de werkwijze van de gemeente en ook met de ondersteuning die zij krijgen. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek dat het Sociaal Planbureau Groningen uitvoerde. De Wmo-ondersteuning draagt voor velen bij aan het welbevinden, thuis kunnen blijven wonen en erop uit kunnen gaan.hebben.

  De Wmo 2015 vraagt aan elke gemeente om jaarlijks een Cliëntervaringsonderzoek uit te voeren. Het onderzoek is door het Sociaal Planbureau Groningen voor 18 Groninger Gemeenten uitgevoerd. Vanaf 1 oktober zijn de resultaten zichtbaar op de website. 

  Kijk ook eens op de site waar staat je gemeente. Op deze site vindt u veel informatie over de gemeente Haren. U kunt de gegevens van Haren ook vergelijken met één of meer andere gemeenten.

 • Fraudewaarschuwing: oplichters benaderen budgethouders PGB

  (25-08-2016)

  De Sociale Verzekeringsbank heeft geconstateerd dat er oplichters actief zijn die proberen om PGB-budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken. Dit gebeurt door huisbezoeken en telefoontjes waarin gevraagd wordt naar de inloggegevens van Mijn PGB. De SVB benadrukt zelf nooit huisbezoeken af te leggen of inloggegevens van PGB´s te vragen. Wordt u gebeld, of krijgt u bezoek waarbij om uw inloggegevens wordt gevraagd, neemt u dan direct contact op met de SVB via telefoonnummer 030 / 264 8200. 

  Meer informatie vindt u op de website van de SVB.

 • Wmo-zorg in Haren vastgelegd voor 2016

  (13-08-2015)

  Deze week tekenen 43 zorgaanbieders een overeenkomst met de gemeente Haren voor Wmo-zorg in natura. Hiermee zijn de nieuwe gemeentelijke Wmo-taken voor de individuele begeleiding, groepsbegeleiding, kortdurend verblijf en (het Wmo deel van) de persoonlijke verzorging gegarandeerd voor het volgende jaar. Hiervoor heeft de gemeente een budget van ruim € 700.000,- gereserveerd.
   

 • Nieuw soort huishoudelijke hulp in Haren

  (26-05-2015)

  Huishoudelijke hulp in Haren is op dit moment een maatwerkvoorziening. Vanaf 1 juli 2015 is huishoudelijke hulp ook beschikbaar als algemene voorziening: de schoonmaakdienst. Iedereen kan deze schoonmaakdienst aanvragen. Ook mensen zonder indicatie voor huishoudelijk hulp. De gemeente draagt door middel van een voucher altijd € 11,50 per uur bij aan de kosten voor huishoudelijke hulp.  De rest van de kosten voor huishoudelijke hulp zijn voor eigen rekening. Het aantal uren voor huishoudelijke hulp in de nieuwe voorziening ligt vast. Samenwonenden krijgen 3 uur per week en alleenstaanden 1,5 uur huishoudelijke hulp per week. Voor mensen met een laag inkomen zijn extra financiële bijdragen in de vorm van vouchers mogelijk.

 • Twitteraccount Harense rotonde

  (13-03-2015)

  De sociale rotonde heeft een eigen twitteraccount. Via dit account houden we u op de hoogte van de veelheid aan activiteiten die in Haren georganiseerd wordt op het gebied van zorg, ondersteuning, Wmo, jeugdhulp en participatie. Wilt u worden opgenomen als partner van @Harenserotonde, stuurt u dan een bericht. Daarna publiceren we ook uw activiteiten!  

 • De Harense rotonde: 4 afslagen naar ondersteuning en zorg

  (12-12-2014)

  Wethouder Michiel Verbeek introduceerde vandaag de Harense rotonde. Deze Rotonde verbeeldt de vernieuwingen in Haren op het gebied van welzijn, zorg en participatie.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren