HOME  |  Tweede kamer verkiezingen 15 maart 2017  |  Stemmen vanuit het buitenland

Stemmen vanuit het buitenland

Dit item is verlopen op 16-03-2017.

Als u op woensdag 15 maart 2017 in het buitenland verblijft, kunt u per brief uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Bent u Nederlander en woont u in de gemeente Haren (u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen), maar bent u op de verkiezingsdag in het buitenland, bijvoorbeeld vanwege een vakantie?  Dan kunt u per brief uw stem uitbrengen.

  • vul het formulier M3 stemmen per brief in
  • stuur het formulier samen met uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente Haren. U mag het formulier en legitimatiebewijs ook inscannen en e-mailen naar verkiezingen@haren.nl.

Het formulier moet op uiterlijk 15 februari 2017 door de gemeente zijn ontvangen. Ingediende verzoeken worden vervolgens doorgestuurd naar de gemeente Den Haag die voor de verdere afhandeling zorgdraagt.

Naast het stemmen per brief kunt u ook iemand machtigen om voor u te stemmen. Dit kan via een schriftelijke volmacht of een onderhandse volmacht.

U staat niet meer ingeschreven in de BRP
Bent u Nederlander en woonachtig in het buitenland (u staat niet meer ingeschreven in de Basisregistratie Personen)? Dan kunt u ook stemmen tijdens de verkiezingen van de Tweede Kamer als u zich tijdig als kiezer heeft laten registreren bij de gemeente Den Haag. Neemt u voor meer informatie contact op met Den Haag of kijkt u op de website van de gemeente Den Haag; kiezers buiten Nederland.

Vragen
Op deze websites vindt u meer informatie:

U kunt ook contact opnemen met de gemeente via verkiezingen@haren.nl of 14 050.

Formulieren:

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren