HOME  |  Actueel  |  Werkzaamheden bouw tunnel bij station Haren van start

Werkzaamheden bouw tunnel bij station Haren van start (04-05-2018)

de ondertekenaars met de tijdcapsule

Aannemer Reimert start in de week van 7 mei a.s. met de voorbereidende werkzaamheden voor het realiseren van de tunnel tussen Oosterhaar en Haren.

Een belangrijk moment, want hiermee wordt een zichtbare start gemaakt met de aanleg van de lang verwachte en gewenste tunnel voor voetgangers en fietsers tussen het Stationsplein en de Walstroweg. De start van de bouw volgt een jaar na het ondertekenen van de overeenkomst tussen de gemeente Haren en ProRail in maart 2017, die de realisatie van de tunnel, een gemoderniseerd station en de herinrichting van het station mogelijk moest maken.

Feestelijk moment

Vanwege het belang van de tunnel werd de start van de bouw van de tunnel tot een feestelijk moment gemaakt. Op woensdag 2 mei waren omwonenden uitgenodigd voor een hapje en een drankje op de P+R Haren. Wethouder Michiel Verbeek, regiodirecteur van ProRail Jan Mulder en PR-manager van de NS Corien Koetsier overhandigden een tijdscapsule aan directeur van Reimert, Erik Kijlstra. In deze tijdcapsule werd door hen en omwonenden het belang van de tunnel nog eens duidelijk gemaakt. Michiel Verbeek schreef: “Deze tunnel is voor Haren zo belangrijk, omdat de inwoners van Oosterhaar dan makkelijker, sneller en veiliger met de fiets naar het centrum kunnen.” Jan Mulder gaf het volgende aan: “Deze tunnel is voor Haren zo belangrijk, omdat het spoor Haren verbindt met de wereld, maar deze tunnel Haren verbindt met elkaar.” Corien Koetsier voegde daar nog aan toe: “… en omdat de reizigers en inwoners van Haren hiermee ook een mooie opgang naar het station krijgen.” De tijdcapsule wordt bij het plaatsen van de damwanden in het beton meegestort.

de tijdcasule

Werkzaamheden en planning

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei rijden er in verband met onder andere deze werkzaamheden geen treinen op het traject Groningen-Assen. Op donderdag

10 mei a.s. wordt begonnen met het doorslijpen en verwijderen van de sporen, waarna het grint wordt verwijderd en de graafwerkzaamheden beginnen. Vervolgens worden de damwanden in de grond getrild voor het maken van de bouwkuip. De verwachting is dat deze werkzaamheden zaterdag 12 mei tegen de avond gereed zijn. Hierna worden de sporen weer terug gelegd, de seinen en de slagboom weer teruggeplaatst en de sporen weer ingesteld. Vanaf maandag 14 mei wordt het treinverkeer hervat. Meer informatie en reisadvies is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl en www.ns.nl.

Station Haren verbindt

Met het project ‘Station Haren Verbindt’ is een totale investering van bijna twaalf miljoen euro gemoeid. De gemeente Haren, NS, Regio Groningen-Assen, provincie Groningen en ProRail nemen een groot deel van de totale investering voor hun rekening. Daarnaast draagt ook het Rijk bij in de vorm van subsidies. Deze gelden maken het tezamen mogelijk om het gehele stationsgebied aan te pakken, waaronder de realisatie van de tunnel, de modernisering van het station, een nieuw P+R-terrein (reeds gerealiseerd), de pleinen en het openbaar gebied. Meer informatie over het project vindt u op www.stationharenverbindt.nl.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren