HOME  |  Actueel  |  Werkzaamheden bij het transferium

Werkzaamheden bij het transferium (16-04-2018)

Bushalte bij het transferium

Binnenkort zal het ‘oude’ gedeelte van P+R Haren een opfrisbeurt krijgen. Wat gaat er gebeuren?

Meer groen bij de P+R Haren I

Het parkeerterrein krijgt beplantingsvakken op de koppen om de rijen parkeervakken te markeren en het geheel een vriendelijker en groene uitstraling te geven. Er kan dan ook niet meer ‘fout’ geparkeerd worden op die locaties.

Verbetering en verduidelijking route naar de nieuwe parkeerplaats-bushalte

De wandelroute vanaf het nieuwe parkeerterrein naar de bushalte wordt verduidelijkt. Het bestaande fietspad wordt een voetgangersroute. De route krijgt over de gehele lengte dezelfde asfaltverharding met een lichtgrijze split/strooilaag.

 

Beplanting

De beplanting langs de route wordt vereenvoudigd. De beplanting tussen de rotonde en het voetpad wordt lager, waardoor voetgangers en automobilisten elkaar beter kunnen zien. Tussen de rotonde en het nieuwe voetpad wordt het plantvak ingericht met rozen zoals de omliggende plantvakken.

 

Bushalte A28

Na de fraaie beschildering van de bushalte aan de ‘stille’ zijde, langs de afrit aan de A28, krijgt ook de verharding een opfrisbeurt. De tegels gaan weg en er komt asfalt met een lichtgrijze split/strooilaag.

 

Planning

In eerste instantie zal het groenwerk uitgevoerd worden, waarvan de gebruikers weinig hinder zullen ondervinden. Waar gewerkt wordt zal een beperkt aantal parkeerplaatsen niet gebruikt kunnen worden, waardoor het oude parkeerterrein iets eerder vol zal staan. De bushalte langs de A28 zal in het voorjaar worden aangepakt.

 

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren