HOME  |  Actueel  |  Taalhuis Haren van start

Taalhuis Haren van start (11-05-2017)

Dit item is verlopen op 11-06-2017.

Op maandag 8 mei jl. ging het Taalhuis Haren officieel van start in de bibliotheek in Haren. Wethouder Michiel Verbeek gaf het denkbeeldige startsein door de bij het Taalhuis aangesloten taalvrijwilligers hun certificaat te overhandigen. De taalvrijwilligers hebben vier intensieve dagdelen training gehad en gaan mensen één-op-één of in kleine groepjes beter leren lezen, schrijven en/of spreken. Ruim tien vrijwilligers zijn of gaan binnenkort aan de slag in Haren.

Taalhuis Haren voorziet in een behoefte

En dat is nodig, want 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Een aantal dat helaas niet afneemt, maar zelfs groeit. Om deze ontwikkeling te keren, zijn al in verschillende gemeenten in de provincie Groningen Taalhuizen opgericht. Hier worden mensen door de Taalhuiscoördinator en vrijwilligers ondersteund op hun niveau, in hun eigen tempo, maar vooral aansluitend op hun vraag, wens en behoefte. Nu is dus ook officieel het Taalhuis in Haren van start in de bibliotheek.

Samenwerken om laaggeletterdheid tegen te gaan

De gemeente Haren doet dit niet alleen, maar werkt hiervoor samen met het Noorderpoort College,  Biblionet Groningen en de Stichting Lezen & Schrijven. Wilt u meer informatie over het Taalhuis? Neemt u dan contact op met de Taalhuiscoördinator in Haren, Marijke Diesemer: m.diesemer@noorderpoort.nl.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren