HOME  |  Actueel  |  Roadblocks op de Dorpsweg in Onnen

Roadblocks op de Dorpsweg in Onnen (05-09-2017)

Bord, let op obstakels op de rijbaan

Negen jaar geleden is in Onnen de Dorpsweg opnieuw ingericht. De riolering moest worden vervangen, daarom moest de Dorpsweg open gebroken worden. Dit was een goed moment om te kijken of we hier verbeteringen konden aanbrengen. Voordat er definitieve plannen gemaakt werden is de gemeente eerst in gesprek gegaan met de bewoners en de Vereniging Dorpsbelangen Onnen om horen wat hun wensen waren. Hier kwam onder andere uit dat het belangrijk was het dat de Dorpsweg een brede weg moest worden in verband met het landbouwverkeer. In navolging van de dorpskern van Haren werd de Dorpsweg van Onnen ook gereconstrueerd naar het Shared Space-principe.

Nu blijkt na een aantal jaren dat die brede weg nogal uitnodigend is om hard te rijden. Na meerdere meldingen hierover zijn medewerkers van de gemeente opnieuw in gesprek gegaan met de Vereniging Dorpsbelangen Onnen om samen te bespreken wat we kunnen doen om de snelheid eruit te halen.

 het plaatsen van een roadblock door de mannen van woonomgeving

Besloten is dat er roadblocks op de Dorpsweg worden geplaatst. De politie heeft samen met de verkeerskundige van de gemeente bepaald waar deze het best kunnen staan zonder dat de (verkeers)veiligheid in het geding komt. Dinsdag 5 september zijn de roadblocks door de gemeente op hun plek gezet.

Wilt u uw ervaringen delen of heeft u een mening over deze maatregelen dan kunt u een e-mail sturen naar dorpsbelangen@onnen.nu. Uw ervaring of misschien wel een goed idee nemen we mee in de evaluatie die over twee maanden gehouden wordt.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren