HOME  |  Actueel  |  Onderzoek RIVM, sporten op kunstgras

Onderzoek RIVM, sporten op kunstgras(17-02-2017)

Voetballers op sportveld

Afgelopen week  in de uitzending van Zembla was er wederom discussie over het gebruik van rubbergranulaat in het kunstgras op sportvelden. De uitzending ging onder andere over het onderzoek van het VU dat is gedaan op zebravissen-embryo’s.

Het RIVM heeft onderzocht in welke mate stoffen uit het rubbergranulaat vrijkomen en hoe sporters met die stoffen in contact komen. Daarbij zijn de meest informatieve kwantitatieve zoogdier-studies gebruikt om de vertaling te kunnen maken naar effecten voor de mens. In vergelijking met die kwantitatieve zoogdierstudies geeft het huidige onderzoek van de VU geen aanvullende inzichten voor wat betreft de risicoschatting voor de mens.

Wethouder Sloot: “Wij hebben begrip voor de zorgen die er leven onder de sporters. Wij volgen dan ook het onderzoek van het RIVM op de voet. Op dit moment volgen wij de aanbevelingen van het RIVM en de GGD en zien wij geen aanleiding om ons beleid ten aanzien van sporten op kunstgrasvelden te wijzingen.”

 

Meer informatie over het onderzoek en rubbergranulaat vind u op de website van het RIVM

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren