HOME  |  Actueel  |  Inwoners Groningen, Haren en Ten Boer stellen top 5 verkiezingsthema’s samen

Inwoners Groningen, Haren en Ten Boer stellen top 5 verkiezingsthema’s samen (03-09-2018)

rood stempotlood

Op 21 november gaan Groningen, Haren en Ten Boer naar de stembus voor de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Waar moet die nieuwe gemeente mee aan de slag? Wat moeten de grote verkiezingsthema’s zijn? Dat kunnen de inwoners zelf in een top 5 aangeven. De 5 meest genoemde onderwerpen komen terug in de StemWijzer en de Verkiezingskrant.

De inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer kunnen tot en met zondag 9 september online hun top 5 aan verkiezingsthema’s kiezen. Dat kan via gemeente.groningen.nl/verkiezingen (Top 5 verkiezingsthema’s) of gelijk via www.info-collect.nl/enq/Stemwijzer. Daar kunnen ze aangeven wat volgens hen de inzet van de verkiezingen moet worden. Parkeren? Afvalinzameling? Gasloze woningen? Zwerfvuil? Hondenpoep? Armoedebestrijding? De bereikbaarheid van Groningen? Cultuur? Sport? Iedereen kan zelf z’n top 5 aan onderwerpen samenstellen.

StemWijzer

Uit alle ingezonden lijstjes rolt een top 5 van verkiezingsthema’s die de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer belangrijk vinden. Deze top 5 krijgt een plaats in de StemWijzer die voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 november wordt gemaakt. Met de StemWijzer kunnen inwoners erachter komen met welke politieke partijen ze de meeste overeenkomsten hebben. Dat kan helpen bij het stemmen op 21 november. De StemWijzer komt rond 1 november online.

Verkiezingskrant

De top 5 aan verkiezingsitems komt ook terug in de Verkiezingskrant. Daarin reageren politieke partijen op de top 5 aan verkiezingsthema’s. De Verkiezingskrant valt zo’n twee weken voor de gemeenteraadsverkiezing door de brievenbus van alle ongeveer 134.000 adressen in Groningen, Haren en Ten Boer. Ook deze Verkiezingskrant kan inwoners helpen bij het maken van een keuze op welke politieke partij ze gaan stemmen op 21 november.

Tot en met zondag 9 september

Normaal komen de onderwerpen voor de StemWijzer en de Verkiezingskrant tot stand in overleg met de deelnemende politieke partijen. Ook nu. Maar met hun top 5 aan verkiezingsthema’s bepalen ook de inwoners voor een deel de inhoud. Inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer kunnen tot en met zondag 9 september hun top 5 aan verkiezingsthema’s doorgeven via gemeente.groningen.nl/verkiezingen (Top 5 verkiezingsthema’s) of via www.info-collect.nl/enq/Stemwijzer.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren