HOME  |  Actueel  |  Groenwerkzaamheden Hendrik de Vriesplantsoen najaar 2018/voorjaar 2019

Groenwerkzaamheden Hendrik de Vriesplantsoen najaar 2018/voorjaar 2019 (26-10-2018)

Bomen in het H.deVries plantsoen

De gemeente Haren is enkele jaren geleden begonnen met groot onderhoud aan het Hendrik de Vriesplantsoen. De beplanting was sterk verouderd. Veel bomen en heesters zijn door de concurrentiestrijd massaal omhoog gegroeid waardoor het een plantsoen werd met veel dunne, maar hoge bomen. Door deze groei is de beplanting slecht geworden, waardoor de veiligheid  niet meer gewaarborgd kon worden. Het afgelopen jaar zijn er al veel bomen en heesters gesnoeid of weggehaald.

De zeer zware knoestige oude bomen (zilveresdoorns) vinden we te belangrijk om te kappen, daarom zijn deze het afgelopen voorjaar door een gespecialiseerd bedrijf geïnspecteerd. Uit dit onderzoek bleek dat de kronen van de bomen ingenomen moesten worden en één boom gekapt moest worden om het gevaar voor omvallen weg te nemen. Deze werkzaamheden zijn afgelopen week uitgevoerd.

Nu de opruimwerkzaamheden hebben plaatsgevonden gaan we beginnen met het herstellen van de beplanting. Aankomend plantseizoen gaan wij ongeveer 50.000 bollen, ruim 600  heesters en bijna 20 bomen aanplanten.

Komende week verwijderd een grondbewerkingsmachine de overgebleven stobben, waarna de bollen en knollen worden gepoot. Op het eind van het plantseizoen (voorjaar 2019) worden de heesters en de bomen aangeplant.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren