HOME  |  Actueel  |  Bezoek van het ministerie VWS op het Beachplein

Bezoek van het ministerie VWS op het Beachplein (09-06-2017)

Dit item is verlopen op 23-06-2017.
Groepsfoto van het gezelschap in de raadzaal

Vrijdagmiddag mocht wethouder Mathilde Stiekema een aantal medewerkers van de directie Sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de directie met een aantal medewerkers van het Huis van de Sport Groningen ontvangen op het Beachplein. Aanleiding van dit bezoek is een werkbezoek aan de provincie Groningen van het ministerie van VWS bij het Huis van de sport Groningen (HvdSG).

Helaas was er op het Beachplein op het tijdstip van ontvangst niet veel te doen omdat de geplande les van dat moment niet doorging door de regen. Vanmiddag klaart het gelukkig weer op en zullen er weer velen aan het sporten zijn in het centrum.

Tijdens de gezamenlijke lunch in het gemeentehuis is er veel gesproken over hoe het Huis van de Sport Groningen hun sportcoaches inzet in de provincie maar zeker ook in Haren. Het hoofddoel is zoveel mogelijk Groningers in beweging te krijgen en te houden. Het HvdSG doet dit door het ontwikkelen en organiseren van sport- en beweegprojecten. In Haren lukt dit prima, sportcoach Bas Veldman zet zich hier wekelijks voor in en hij is bij velen al een bekend gezicht geworden.

Wethouder Stiekema “Sport en bewegen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de sociale contacten. Sport verbind mensen met elkaar en zorgt voor gemeenschapsgevoel. Samen bewegen en gezond blijven is belangrijk, niet alleen voor onze jongeren, maar zeker ook voor onze oudere inwoners. Als je blijft bewegen komt dat de gezondheid ten goede.”

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren