HOME  |  Actueel  |  Bent u beheerder van een WhatsAppgroep in uw buurt?

Bent u beheerder van een WhatsAppgroep in uw buurt? (14-05-2018)

logo whatsapp alarm

De afgelopen tijd zijn er in Haren en omgeving veel inbraken geweest . Nu de vakantietijd er weer aan komt en veel mensen niet thuis zijn, is het belangrijk om met elkaar in de buurt de ogen en oren open te houden.

Een van de middelen die daarvoor gebruikt wordt is WhatsApp buurtpreventie. Dit is er voor de burger, maar het zijn ook extra ogen en oren voor de politie. Zodra je iets verdachts ziet of hoort, zoals (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling dan kun je eenvoudig via jouw WhatsApp groep een melding maken.

 

Op https://wabp.nl kun je zien waar in Nederland allemaal WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn. In onze gemeente hebben twee groepen zich op die website aangemeld. Wij denken echter dat er meer groepen zijn in Haren.

 

Graag komen wij met de beheerders van WhatsApp buurtpreventiegroepen in de gemeente Haren in contact. Zodat we elkaar kunnen informeren als er zich iets verdachts afspeelt in een buurt, waardoor we de veiligheid in de buurt kunnen versterken. Op onze website vind u meer informatie over dit onderwerp.

 

Wilt u zich melden bij de gemeente als beheerder van een groep, dan kunt u een Whatsapp bericht sturen naar 06 53262102.

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren