HOME  |  Actueel

Actueel

 • Enquête over leefbaarheid in Groningen, Haren en Ten Boer

  (14-09-2018)

  De gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer willen samen met de inwoners hun gemeenten leefbaar en veilig maken en houden. De mening van de inwoners is daarbij van groot belang. Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling bundelen de gemeenten dit najaar hun krachten voor een groot onderzoek naar leefbaarheid.

  Lees verder
 • Inwoners Groningen, Haren en Ten Boer stellen top 5 verkiezingsthema’s samen

  (03-09-2018)
  rood stempotlood

  Op 21 november gaan Groningen, Haren en Ten Boer naar de stembus voor de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Waar moet die nieuwe gemeente mee aan de slag? Wat moeten de grote verkiezingsthema’s zijn? Dat kunnen de inwoners zelf in een top 5 aangeven. De 5 meest genoemde onderwerpen komen terug in de StemWijzer en de Verkiezingskrant.

  Lees verder
 • Week van de Democratie als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing 21 november

  (31-07-2018)

  Van 14 tot en met 21 november staan de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer een week lang in het teken van democratie. Op vrijdag 16 november is de Landelijke Dag van de Democratie en op woensdag 21 november zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen, na de herindeling. Redenen om in de Week van de Democratie te laten zien dat het belangrijk is om te gaan stemmen. Daarnaast laat de week zien dat democratie meer is dan stemmen en dat je ook op andere manieren actief en betrokken kan zijn. Groningen loopt landelijk voorop met experimenten lokale democratie en gebiedsgericht werken waarin bewoners meer zeggenschap hebben over hun wijk.

  Lees verder
 • Werkzaamheden Meerwegbrug uitgesteld tot september

  (31-07-2018)

  De provincie Groningen stelt de werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren uit tot begin september. De brug zou vanwege de werkzaamheden tussen 3 augustus en 3 september gestremd zijn, maar vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en landbouwers rond de Meerweg kiest de provincie ervoor de werkzaamheden uit te stellen. Ondernemers waren bang dat ze door de omleidingen inkomsten zouden mislopen. De zomer is een belangrijke periode voor de horecaondernemers.

  Lees verder
 • Eerste Kamer besluit: herindeling Groningen, Haren en Ten Boer is een feit

  (12-07-2018)

  Dinsdag 10 juli stemde de Eerste Kamer met 49 stemmen voor en 25 stemmen tegen in met het wetsontwerp tot samenvoeging van Groningen, Haren en Ten Boer. Daarmee is de nieuwe gemeente Groningen per 1 januari 2019 een feit. Vandaag werd ook bekend dat Peter den Oudsten waarnemend burgemeester zal zijn van de nieuwe gemeente Groningen.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren