HOME  |  Actueel

Actueel

 • Uitnodiging om mee te praten over het Scharlakenbos

  (21-02-2017)
  Kaartje waarin het gebied van het Scharlakenbos is afgetekend

  Ten zuiden van Haren ligt een prachtig en uniek bosgebied, het Scharlakenbos. Bij veel bewoners een geliefd gebied. Wij willen u graag meer vertellen over dit gebied en het ontstaan ervan. Ook willen wij graag met u van gedachten wisselen over hoe we dit prachtige bos nog verder kunnen verbeteren.

  Lees verder
 • Onderzoek RIVM, sporten op kunstgras

  (17-02-2017)
  Voetballers op sportveld

  Afgelopen week  in de uitzending van Zembla was er wederom discussie over het gebruik van rubbergranulaat in het kunstgras op sportvelden. De uitzending ging onder andere over het onderzoek van het VU dat is gedaan op zebravissen-embryo’s.

  Lees verder
 • De gemeente Haren verstuurt OZB-aanslag digitaal

  (17-02-2017)
  Mijnoverheid startpagina op laptop

  De gemeente Haren is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke, beveiligde brievenbus op mijn.overheid.nl. Hierin ontvangt u digitale post van de overheid zoals bijvoorbeeld van de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV. En nu dus ook van de gemeente Haren. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

  Lees verder
 • De Harense zaak wordt nu bepleit in Den Haag

  (13-02-2017)
  gemeentehuis

  Gemeente Haren legt zich niet neer bij goedkeuring herindelingsadvies

  Op 1 februari jl. hebben Provinciale Staten (PS) van Groningen het herindelingsadvies voor de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer goedgekeurd. De gemeente Haren betreurt dit zeer. Niet in de laatste plaats omdat een meerderheid van Provinciale Staten daarmee voorbij gaat aan de wens van Haren om tenminste vier jaar de tijd te krijgen het verbeterplan Beterr Haren waar te maken. Onder andere met deze wens zet Haren haar verzet tegen herindeling voort in Den Haag.

  Lees verder
 • Inburgering in Haren succesvol

  (02-02-2017)
  Screenshot NOS Journaal

  Dinsdag 24 januari jl. bracht de Algemene Rekenkamer een negatief rapport uit over de inburgering van statushouders in Nederland. Slechts 39% van alle inburgeraars in Nederland slaagt voor zijn of haar inburgeringsexamen. De gemeente Haren laat echter een heel ander beeld zien. Hier slaagt maar liefst 85% van de statushouders voor het inburgeringsexamen. Een bijzondere prestatie waarmee de gemeente Haren het landelijke nieuws wist te halen.

  Lees verder
 • Start pilot Gebiedsaanpak landschap Gorecht

  (24-01-2017)
  De genodigden in een weiland bij de houtwal

  Op maandag 23 januari brachten gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder Mariska Sloot een werkbezoek aan de landschapsploeg van Landschapsbeheer en de gemeente Haren, die onlangs in Onnen is gestart met het onderhoud van de houtwallen. Daarmee markeerden zij de start van het project ‘Gebiedsaanpak landschap Gorecht’, waarbij zowel werkzoekenden, professionals, vrijwilligersgroepen als bewoners worden ingezet.

  Lees verder
 • Kunstgrasvelden De Groenenberg en De Koepel veilig

  (24-01-2017)

  De kunstgrasvelden van sportparken ‘De Groenenberg’ in Glimmen en ‘De Koepel’ in Haren zijn veilig. Er kan verantwoord op gespeeld worden, blijkt uit onderzoek naar het rubbergranulaat dat op de velden is gebruikt.

  Lees verder
 • Wij zoeken: leden klankbordgroep Verkeer

  (20-01-2017)

  Klankbordgroep verkeer

  De gemeente Haren wil graag invulling geven aan signalen vanuit de samenleving waarbij zorgen worden geuit over gevoelde dan wel ervaren (toenemende) verkeersdruk en de wens van de raad om vanuit Beterr Haren burgerparticipatie duidelijk en meer vorm te geven. Daarom zijn wij op zoek naar leden voor een klankbordgroep Verkeer.

  Lees verder
 • Boomonderhoud in de gemeente Haren

  (12-01-2017)
  Vijver en bomen in Boeremapark

  De gemeente Haren is een groene gemeente. Daar zijn wij trots op. Het groen moet ook onderhouden worden maar in tijden van bezuiniging is dit soms een lastige opgave. Wij krijgen de laatste tijd veel vragen over het boomonderhoud in onze gemeente. Wij proberen hieronder een antwoord te geven op de meest gestelde vragen en hoe het proces van boomonderhoud tot stand komt.

  Lees verder
 • Vervanging infra Emmalaan, Wilhelminalaan en Westerse Drift

  (04-01-2017)
  Overzichtskaartje van het project

  Vanaf week 2 wordt in de Emmalaan, Wilhelminalaan en de Westerse Drift een deel infrastructuur vervangen.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren