HOME  |  Actueel

Actueel

 • Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Haren - Weet wat er speelt in Haren en omgeving

  (06-11-2018)

  Op 23 november a.s. verschijnt de eerste digitale nieuwsbrief van de gemeente Haren met daarin het belangrijkste nieuws uit en voor inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen. Nieuws over wegwerkzaamheden, een evenement dat plaatsvindt of werk aan de riolering. Maar ook nieuws over
  initiatieven die het dorp of de buurt mooier, leefbaarder en veiliger maken. Kortom, nieuws waarmee u op de hoogte blijft van wat er speelt in de straks voormalige gemeente Haren.

  Lees verder
 • StemWijzer gemeenteraadsverkiezing online

  (31-10-2018)
  Logo gemeenteraadsverkiezing

  De StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer is sinds woensdagochtend 31 oktober online. Met deze online stemhulp kunnen kiezers erachter komen welke politieke partij hun voorkeur heeft. Dat kan helpen in het stemhokje op 21 november bij de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. De StemWijzer is te vinden op gemeente.groningen.nl/verkiezingen en op groningen.stemwijzer.nl.

  Lees verder
 • Televisieserie De Dertien Dorpen van OOGTV

  (29-10-2018)
  screenshot facebookpagina foto van Haren

  Uitzendingen Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen in januari 2019

  Wie weet waar Kröddeburen ligt, hoe de terp van Wittewierum er uit ziet en waar de tiny houses in Ten Boer worden gebouwd? Waar maakt men zich in forensendorp Glimmen druk om en waar ligt het enige hunebed in de straks nieuwe gemeente Groningen?

  Lees verder
 • Groenwerkzaamheden Hendrik de Vriesplantsoen najaar 2018/voorjaar 2019

  (26-10-2018)
  Bomen in het H.deVries plantsoen

  De gemeente Haren is enkele jaren geleden begonnen met groot onderhoud aan het Hendrik de Vriesplantsoen. De beplanting was sterk verouderd. Veel bomen en heesters zijn door de concurrentiestrijd massaal omhoog gegroeid waardoor het een plantsoen werd met veel dunne, maar hoge bomen. Door deze groei is de beplanting slecht geworden, waardoor de veiligheid  niet meer gewaarborgd kon worden. Het afgelopen jaar zijn er al veel bomen en heesters gesnoeid of weggehaald.

  Lees verder
 • Week van de Democratie

  (25-10-2018)
  logo van de Week van de Democratie

  Woensdag 21 november wordt een bijzondere dag. Dan gaan de inwoners Groningen, Haren en Ten Boer naar de stembus om de gemeenteraad van de nieuwe, heringedeelde gemeente te kiezen.

  Lees verder
 • Welkom op het afscheid van Haren

  (23-10-2018)

  Harense happen en drankjes, Harense livemuziek en Harens theater. Dat zijn de ingrediënten van het afscheid van de gemeente Haren waar het gemeentebestuur u graag voor uitnodigt.

  U bent meer dan welkom op het Raadhuisplein op 20 december tussen 16.00 en 20.00 uur om samen nog een keer het glas te heffen en herinneringen op te halen

  Wij kijken uit naar uw komst.

 • Vervanging lichtmasten

  (22-10-2018)

  Vanaf eind oktober wordt gestart met het vervangen van lichtmasten en armaturen. De nieuwe verlichting is voorzien van LED lampen en deze dimmen in de nachtelijke uren. In de volgende straten worden de masten en armaturen 1 op 1 vervangen, dat houdt in dat de nieuwe mast op dezelfde plaats komt te staan:

  Boerlandspad, Gagelweg, H. Muntinglaan, Holsteinslaan, Koelandsdrift, Lokveenweg, Meentweg, Nieuwe Kampsteeg, Oude Boerenweg, Prof. J.C. Schoutelaan, Scheperweg, Tijborgsteeg, Walstroweg, Waterhuizerweg, Wederikweg, Zuidlaarderweg, Zuidveld.

  In de volgende straten wordt alleen het armatuur vervangen, de mast blijft staan: Witveen, Harstkampen.

  Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer Katerbarg via 14 050.

 • koopzondagen in december

  (18-10-2018)
  winkels Rijksstraatweg

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om 23 en 30 december 2018 aan te wijzen als koopzondag. Door dit besluit is het winkeliers binnen de gemeente Haren toegestaan om op deze zondagen van 08:00 uur tot 18:00 uur hun winkel te openen.

  Lees verder
 • Week van de Democratie als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing 21 november

  (31-07-2018)

  Van 14 tot en met 21 november staan de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer een week lang in het teken van democratie. Op vrijdag 16 november is de Landelijke Dag van de Democratie en op woensdag 21 november zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen, na de herindeling. Redenen om in de Week van de Democratie te laten zien dat het belangrijk is om te gaan stemmen. Daarnaast laat de week zien dat democratie meer is dan stemmen en dat je ook op andere manieren actief en betrokken kan zijn. Groningen loopt landelijk voorop met experimenten lokale democratie en gebiedsgericht werken waarin bewoners meer zeggenschap hebben over hun wijk.

  Lees verder
 • Eerste Kamer besluit: herindeling Groningen, Haren en Ten Boer is een feit

  (12-07-2018)

  Dinsdag 10 juli stemde de Eerste Kamer met 49 stemmen voor en 25 stemmen tegen in met het wetsontwerp tot samenvoeging van Groningen, Haren en Ten Boer. Daarmee is de nieuwe gemeente Groningen per 1 januari 2019 een feit. Vandaag werd ook bekend dat Peter den Oudsten waarnemend burgemeester zal zijn van de nieuwe gemeente Groningen.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren