HOME  |  Actueel

Actueel

 • Gratis e-bike en weekendkaart voor studenten: ruil je OV-weekkaart om

  (23-03-2018)
  campagneposter

  Ben jij mbo-, hbo- of wo-student in Groningen? Woon je op 10 tot 20 kilometer afstand van je onderwijslocatie in de stad en reis je met een OV-weekkaart? Dan hebben wij een aantrekkelijke deal voor je. Ruil nu je week OV om voor een weekend OV en krijg daarbij 4 maanden lang gratis de BAE-bike! De aanmeldperiode is verlengd t/m zondag 25 maart.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag referedum

  (22-03-2018)
  doorkijkje naar raadzaal met stemhokjes

  Op woensdag 21 maart kon in de gemeente Haren alleen gestemd worden voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

  Van alle kiesgerechtigden in de gemeente Haren heeft 41% een stem uitgebracht. Een meerderheid van de uitgebrachte stemmen van 56,90% was tegen de Wiv. 41,60 was voor de nieuwe wet. 1,5% heeft blanco gestemd.

  Lees verder
 • Haren neem gas terug!

  (21-03-2018)
  duurzaamheidsmarkt

  Benieuwd naar hoe u van het gas af komt? Zaterdag 24 maart organiseren het Energieloket en Transition Town Haren een Energie Informatiemarkt. Deze vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in de Mellenshorst. Regionale bedrijven presenteren hier allerlei mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Wethouder Michiel Verbeek opent de markt.

  Lees verder
 • Eerste fase Gebiedsaanpak landschap Gorecht een succes!

  (08-03-2018)

  Op woensdag 7 maart jl. brachten wethouder Mathilde Stiekema  van de gemeente Haren, directeur Jacqueline de Milliano van Landschapsbeheer en de afdeling Landelijk Gebied en Water van de provincie Groningen een werkbezoek aan de Landschapsploeg in de gemeente Haren.

  Lees verder
 • Werkzaamheden bij het transferium

  (28-02-2018)
  bushalte bij transferium

  Binnenkort zal het ‘oude’ gedeelte van P+R Haren een opfrisbeurt krijgen. Wat gaat er gebeuren?

  Lees verder
 • Actie brengt warmtelekkages in en rond woningen in beeld

  (26-02-2018)
  Kijken naar het resultaat van de meting

  Haren neemt gas terug

   

  Met de vroege voorjaarscampagne ‘Haren neemt gas terug’ willen het Energieloket en Transition Town Haren (TTHaren) inwoners van Haren minder afhankelijk maken van gas. Eén van de acties van deze campagne is het maken van gratis warmtebeelden van huizen: met een speciale infraroodcamera worden warmtelekkages in en rond de woning weergegeven. De actie loopt van 12 februari tot en met 9 maart in Oosterhaar. Deelnemers ontvangen de beelden van hun woning en kunnen aan de hand hiervan deskundig advies krijgen van een energieadviseur over het optimaal isoleren van hun huis. Zo kan hun gasverbruik dus verminderen en nemen zij gas terug.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren