HOME  |  Actueel

Actueel

 • Gemeentehuis 29 juni gesloten

  (26-06-2017)
  foto van gemeentehuis met daarvoor een hangslot

  In verband met een personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis donderdag 29 juni a.s. de gehele dag gesloten. U kunt ons dan niet bezoeken en er worden geen afspraken gemaakt.

  Lees verder
 • VVN begeleidt fietsers bij omleidingsroute Fietsroute Plus

  (22-06-2017)
  Flyer die VVN gaat uitdelen met uitleg over de omleidingen

  Maandag 26 juni start Reef Infra met de aanleg van het resterende tracé van de Fietsroute Plus Haren - Groningen. Te beginnen met het verbreden van het vrijliggende fietspad tussen de Esserweg en de kruising met de Dilgtweg. Hiervoor worden fietsers tijdelijk omgeleid over de hoofdrijbaan van de Kerklaan.

  Lees verder
 • Uitnodiging inloopbijeenkomst Fietssnelweg Assen - Groningen

  (20-06-2017)
  verkeersbord fietssnelweg

  De provincies Drenthe en Groningen willen samen met de gemeenten Assen, Haren, Groningen en Tynaarlo een Fietssnelweg tussen Assen en Groningen realiseren langs het Noord-Willemskanaal. Om u hierover te informeren wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd op 28 juni 2017 tussen 16.00 en 20.00 uur in Dorpshuis De Pan, Nieuwe Rijksweg 4, 9481 AR Vries

  Lees verder
 • Waar graast de schaapskudde komende zomer?

  (15-06-2017)
  Schaapskudde met herder

  Dit jaar is de schaapskudde weer onderdeel van het groenbeheer in Haren. Het beheer met de schaapskudde is een ecologische manier van groenbeheer. Wethouder Sloot “het is niet direct goedkoper, maar ook niet duurder. Het heeft verschillende voordelen: schapen kunnen op plekken komen waar machines niet bij kunnen en een bijkomende voordeel is dat schapen een mooi aangezicht bieden in het dorp. Daarnaast zorgen de schapen voor meer biodiversiteit want de schapen dragen zaden in hun vacht mee en verspreiden zo allerlei plantensoorten, wat goed is voor bijvoorbeeld de bijen.”

  Lees verder
 • Verslag Informatieavond evenementenveiligheid 6 juni 2017

  (12-06-2017)
  luisteraars in de zaal tijdens de presentatie

  Op dinsdag 6 juni jongstleden organiseerde de gemeente Haren een informatiebijeenkomst over veiligheid bij organiseren van evenementen. Er waren ruim veertig belangstellenden aanwezig in de sfeervolle zaal van Astoria.

  Lees verder
 • Toekomst Haren ziet er financieel gunstig uit

  (09-06-2017)

  Haren ligt op koers om financiële ambities te behalen

  Het college van B&W heeft op 6 juni jl. de jaarrekening 2016, de voorjaarsrapportage 2017 en de perspectiefnota vastgesteld. Hoewel de jaarrekening 2016 een negatief saldo kent van € 281.000,-, geven de voorjaarsrapportage en de perspectiefnota reden tot optimisme over de Harense financiën. Daarmee lijken de financiële ambities binnen handbereik te zijn.

  Lees verder
 • Aanbesteding ontwikkeling Raadhuisplein binnenkort van start

  (04-05-2017)

  De Europese aanbesteding voor de ontwikkeling van het Raadhuisplein/Haderaplein gaat op maandag 15 mei a.s. van start. Het college van B&W heeft hiervoor op 11 april jl. het Programma van Eisen (PvE) vastgesteld. Dit betekent een volgende concrete stap in de definitieve vormgeving van het Raadhuisplein. Het bestemmingsplan is in voorbereiding. De verwachting is dat deze nog voor de zomer in procedure gebracht kan worden.

  Lees verder
 • Gemeente Haren organiseert pre-racemeeting 4 Mijl

  (02-05-2017)
  deelnemers van de 4mijl

  Net als voorgaande jaren organiseert de gemeente Haren ook dit jaar de pre-racemeeting van de 4 Mijl in het gemeentehuis van Haren. De pre-racemeeting vindt voorafgaand aan het loopevenement plaats en staat in het teken van het presenteren van de nationale en internationale topatleten en het goede doel voor dit jaar: Kids United.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren