HOME  |  Actueel

Actueel

 • Concept-notitie Zonne-energie in de gemeente Haren ter inzage

  (17-08-2017)
  gemeentehuis Haren

  Op 18 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haren de conceptnotitie “Zonne-energie in de gemeente Haren” vastgesteld.

  Lees verder
 • Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

  (15-08-2017)
  screenshot van website Veiligheidsmonitor

  Binnenkort ontvangt u mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie  bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leerbaarheid en veiligheid in uw buurt. In de gemeente Haren zijn 300 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek geselecteerd.

  Lees verder
 • Mogelijkheid tot geheimhouding op verstrekken gegevens uit de basisregistratie personen

  (10-08-2017)
  slot op gegevens brp

  Persoonsgegevens van inwoners van de gemeente Haren worden bijgehouden in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze gegevens kunnen door verschillende instanties worden opgevraagd. Wilt u niet dat bepaalde instanties uw persoonsgegevens bij de gemeente kunnen opvragen? Dan kunt u vragen om geheimhouding van uw persoonsgegevens.

  Lees verder
 • Vrachtverkeer voor bevoorrading Anjerplein

  (28-07-2017)
  plattegrond van de omgeving met de borden ingetekend

  Het winkelcentrum aan het Anjerplein is alweer een tijdje in gebruik en we krijgen veel positieve reacties over hoe mooi het is geworden. Een aantal bewoners uit de Windeweg hebben echter een aantal zaken geconstateerd die beter kunnen, met name over het vrachtverkeer die voor de bevoorrading van de winkels zorgen.

  Lees verder
 • Werkzaamheden en stremming langs de Hoornsedijk

  (25-07-2017)
  Kaartje waarin de stremming is ingetekend

  De provincie Groningen werkt samen met waterschap Noorderzijlvest aan de vervanging van de beschoeiingen en de verbetering van de kades op de westoever van het Noord-Willemskanaal.

  Lees verder
 • Loting voor aanbesteding herontwikkeling Raadhuisplein

  (20-07-2017)

  De Europese aanbesteding voor de ontwikkeling van het Raadhuisplein/Haderaplein ging maandag 15 mei jl. van start. Er bleek veel animo voor het ontwikkelen van het centrum van Haren: twaalf partijen meldden zich hiervoor aan. Tien van deze ontwikkelaars behaalden de maximale score die nodig is om mee te dingen bij de aanbesteding. Van tevoren was bepaald dat er vijf ontwikkelaars een uiteindelijk plan konden presenteren. Er moest dus geloot worden. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden in het bijzijn van notaris M. Straatman.

  Lees verder
 • P+R Haren deze zomer op verschillende momenten afgesloten

  (18-07-2017)

  P+R Haren is deze zomer op meerdere momenten gesloten wegens de werkzaamheden aan de A28. Aanstaande vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli vanaf 22:00 uur is de eerste sluiting. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de A28 door Rijkswaterstaat is de toe- en afrit naar Haren op verschillende momenten afgesloten. P+R Haren is als gevolg hiervan niet bereikbaar vanaf de A28 en er rijden geen bussen langs de halte P+R Haren.

  Lees verder
 • Nieuwe trainingen druk & dwars

  (28-06-2017)

  Op 26 september start een nieuwe serie trainingen Druk & Dwars; trainingen bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar die handvatten krijgen om op een positieve manier met hun kind om te gaan. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

  Lees verder
 • VVN begeleidt fietsers bij omleidingsroute Fietsroute Plus

  (22-06-2017)
  Flyer die VVN gaat uitdelen met uitleg over de omleidingen

  Maandag 26 juni start Reef Infra met de aanleg van het resterende tracé van de Fietsroute Plus Haren - Groningen. Te beginnen met het verbreden van het vrijliggende fietspad tussen de Esserweg en de kruising met de Dilgtweg. Hiervoor worden fietsers tijdelijk omgeleid over de hoofdrijbaan van de Kerklaan.

  Lees verder
 • Waar graast de schaapskudde komende zomer?

  (15-06-2017)
  Schaapskudde met herder

  Dit jaar is de schaapskudde weer onderdeel van het groenbeheer in Haren. Het beheer met de schaapskudde is een ecologische manier van groenbeheer. Wethouder Sloot “het is niet direct goedkoper, maar ook niet duurder. Het heeft verschillende voordelen: schapen kunnen op plekken komen waar machines niet bij kunnen en een bijkomende voordeel is dat schapen een mooi aangezicht bieden in het dorp. Daarnaast zorgen de schapen voor meer biodiversiteit want de schapen dragen zaden in hun vacht mee en verspreiden zo allerlei plantensoorten, wat goed is voor bijvoorbeeld de bijen.”

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren