HOME  |  Inwoners  |  Veiligheid en hulpdiensten  |  Omgaan met risico's in Haren

Omgaan met risico's in Haren

We leven in een maatschappij die niet zonder risico's is. Veel van de risico's die we dagelijks lopen accepteren we gewoon, zoals deelname aan het verkeer. De meeste risico's zijn heel klein, maar ze zijn er wel. En de gevolgen van een ongeluk kunnen groot zijn. Denk maar aan de Bijlmerramp of de rampen in Enschede en Volendam.

Bekende risico’s binnen gemeente Haren

• Tankstations met LPG
  • Vervoer over de weg, het spoor of vaarwegen

In Haren worden gevaarlijke stoffen vervoerd over de spoorlijn Groningen-Assen v.v., het Winschoterdiep (invloedsgebied), de N860 (Dr. E.H. Ebelsweg), de Rijksstraatweg en de A28.

Op de risicowijzer van Veiligheidsregio Groningen vindt u alle informatie over:

• Risico’s in uw omgeving
  • Hoe u zich op risico’s kunt voorbereiden
  • Wat u moet doen als er toch iets gebeurt
  • Alarmeringssirenes en NL-Alert

De website www.veiligheidsregiogroningen.nl vindt u informatie over hoe de overheid zich voorbereid op rampen en crises.