HOME  |  Inwoners  |  Trouwen in Haren

Trouwen in Haren

Wilt u in 2018 trouwen of uw partnerschap laten registreren in Haren? Meld het tijdig bij de gemeente.

 • Er zijn in de gemeente Haren prachtige locaties beschikbaar voor uw trouwdag.
 • U kunt een keuze maken uit verschillende buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand, die uw huwelijk kunnen voltrekken of uw partnerschap registreren.

De kosten zijn afhankelijk van de locatie, het tijdstip en het pakket dat u kiest. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Kosteloos trouwen

  Het is mogelijk kosteloos te trouwen of een partnerschap te registreren op woensdagochtend om 09:00 of 09:15 uur. Dit vindt plaats in een kamer in het gemeentehuis. De huwelijkssluiting is sober, zonder toespraak en er is alleen plaats voor u en twee getuigen.

  Lees verder
 • Kosteloos trouwen met minimuminkomen

  Hebt u een inkomen op of onder het minimumniveau en zou u uw huwelijk of registratie graag in de trouwzaal van het gemeentehuis willen houden? Dan kan dat na een inkomenscheck met daarbij de voorwaarde dat één van de partners langer dan 6 maanden inwoner van de gemeente Haren is.

  Lees verder
 • Budget huwelijk

  Op maandag tot en met donderdag kunt u, op een door u gekozen moment, tegen beperkte kosten trouwen of een partnerschap registreren in kamer ‘de Hoop’ in het gemeentehuis. Er wordt geen toespraak gehouden. De buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand verricht alleen de officiële handelingen. Er is beperkt ruimte voor familie en kennissen om het huwelijk / de registratie bij te wonen (er is ruimte voor 10 personen, inclusief bruidspaar/registrerenden, getuigen en trouwambtenaar).

  Lees verder
 • Volledig huwelijk

  In het gemeentehuis, in ‘t Clockhuys en op diverse externe als ‘huis der gemeente’ aangewezen locaties is het mogelijk een geheel verzorgd huwelijk of partnerschap te voltrekken (ook ’s avonds en op zaterdag). De ceremonie is persoonlijk met ruimte voor eigen inbreng, te bespreken met de trouwambtenaar. Afhankelijk van de locatie is er voldoende ruimte voor familie en kennissen om het huwelijk bij te wonen.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren