HOME  |  Inwoners  |  Parkeren  |  ik wil parkeren als inwoner of ondernemer in of rond het centrum van Haren

ik wil parkeren als inwoner of ondernemer in of rond het centrum van Haren

In het centrum van Haren geldt betaald parkeren. In het gebied rondom het centrum, het schilgebied, geldt een parkeerverbod voor niet-aanwonenden.

Centrum – betaald parkeren (fiscaal gebied).

Als inwoner, ondernemer of werknemer van het centrum kunt u uw auto parkeren door een ontheffing fiscaal gebied aan te schaffen.

Schilgebied rondom het centrum

In het schilgebied rondom het centrum geldt een parkeerverbod voor niet-aanwonenden. Ook het parkeren van auto’s door aanwonenden (inwoners en  ondernemers) kan op voorwaarden. Elke adres ontvangt voor de start van het nieuwe kalenderjaar een gratis éérste vergunning. Ook kan elk adres een tweede vergunning kopen. Voor het bezoek kunnen inwoners en ondernemers gebruik maken van een bezoekersschijf.

Gebieden op de kaart

Op onderstaande kaart zijn het centrumgebied (paars) en het schilgebied (rood) weergegeven. Voor een beter beeld kunt u inzomen met + en -  links boven in de kaart.

Parkeergebieden