HOME  |  Inwoners  |  Parkeren  |  Ik wil parkeren als forens (woon-werkverkeer)

Ik wil parkeren als forens (woon-werkverkeer)

Passagiers stappen op de busTransferium P+R Haren

Het transferium, of beter gezegd het P+R Haren, is direct gelegen aan de A28 en te bereiken via de afrit 38 Haren. Het P+R is in eerste instantie bedoeld om het verkeer met bestemming Groningen op te vangen en zodoende de binnenstad bereikbaar te houden. Vanaf het begin is het P+R een groot succes. Vanwege groot succes is de huidige parkeervoorziening op het transferium in Haren met circa 500 parkeerplaatsen uitgebreid tot 950 parkeerplaatsen.

Dit succes is mede toe te schrijven aan een frequente, snelle en goedkope busverbinding met de binnenstad van Groningen en UMCG. Binnen een kwartier staat u op de Grote Markt. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van  Qbuzz

Transferium station Haren

Bij het station Haren is een P+R met 200 parkeerplaatsen. Het is het eerste onderdeel dat is opgeleverd binnen het project Station Haren Verbindt.

De Nederlandse Spoorwegen verzorgen de treindiensten die het station aandoen.

Station Haren ligt aan de spoorlijn Groningen-Zwolle v.v. waar alleen stoptreinen aandoen. Doorgaans vertrekt in beide richtingen twee keer per uur een trein. Tijdens de spitsuren stoppen er drie treinen per uur. Voor actuele informatie over de treindienst kunt u terecht op de site van de NS.

Tevens doen de bussen van Qbuzz het station aan. Voor meer informatie over de dienstregeling kunt u terecht op de site van Qbuzz