HOME  |  Inwoners  |  Parkeren  |  Ik wil parkeren als bezoeker van Haren

Ik wil parkeren als bezoeker van Haren

Centrum – betaald parkeren

Als u als bezoeker het centrum van Haren komt moet u rekening houden met het betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op vrijdag tevens van 18.00 tot 20.00 uur.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage Voorhorst. Hier geldt een parkeertarief van zondag t/m zaterdag, van 0.00 tot 24.00 uur (24/7). Ook zijn er meerdere parkeerterreinen in de nabijheid van het uitgebreide winkelaanbod in het centrum. Voor een ondernemer die buiten het centrum van Haren is gevestigd en werkzaamheden moet verrichten op een adres dat binnen het centrum van Haren ligt zijn dagkaarten beschikbaar. Tevens zijn er speciale regels van toepassing.

Schilgebied – parkeerverbod voor niet-aanwonenden

In het gebied rondom het centrum is een schilgebied van kracht waar u in principe niet kunt parkeren. Op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op vrijdag tevens van 18.00 tot 20.00 uur geldt een parkeerverbod voor niet-aanwonenden. Hier kunnen alleen inwoners en ondernemers die in dit gebied gevestigd zijn hun auto parkeren. Bezoekt u familie of vrienden die woonachtig is in het schilgebied, dan kunt u gebruik maken van een bezoekersschijf. De bezoekersschijf is alleen aan te schaffen door inwoners en ondernemers van het schilgebied.

Overige gebieden

Buiten het centrum en schilgebied mag, behoudens een parkeerverbod, vrij geparkeerd worden. In sommige gebieden zijn parkeerverboden van kracht. Deze is aan de hand van verkeersbebording aangegeven.

Gebieden op de kaart

Op onderstaande kaart zijn het centrumgebied (paars) en het schilgebied (rood) weergegeven. Voor een beter beeld kunt u inzomen met + en -  links boven in de kaart.

Parkeergebieden