HOME  |  Inwoners  |  Begraafplaatsen  |  Begraven en bezoek op begraafplaats

Begraven en bezoek op begraafplaats

Aan het begraven en het bezoek van een begraafplaats zijn tijden gebonden.

Regels op begraafplaats

Beide begraafplaatsen zijn dagelijks te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het is niet toegestaan, met uitzondering van geleidehonden, honden mee te nemen.

Tijden van begraven en asbezorging

Het begraven en het bezorgen van as is mogelijk op werkdagen van 09:00 uur tot 15:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Soms zijn in overleg met de beheerder van de begraafplaats andere tijden mogelijk.

Verstrooien van as

Via een crematorium is het mogelijk as te verstrooien in de lucht, in de zee of op speciale strooivelden ergens in Nederland. Het is niet mogelijk op een van de algemene begraafplaatsen as te verstrooien. Bij de voormalige eendenkooi aan de rand van de wijk Oosterhaar is een strooiveld. Dit is in eigendom van uitvaartverzorger Yarden.