HOME  |  Bestuur  |  Transport Waterleiding

Transport Waterleiding

Werkzaamheden aan de waterleidingLangs de westzijde van Haren wordt een drinkwatertransportleiding aangelegd. Dit is één van de hoofdverbindingen tussen de drinkwaterproductie locatie en de stad Groningen. De huidige leiding is van 1936 en ligt deels onder de woonwijk Maarwold, dit is niet (meer) wenselijk.

De kans op storingen neemt toe, terwijl de leiding juist op een moeilijk bereikbare plaats ligt. De nieuwe leiding komt te liggen tussen de A28 en de bebouwing. Andere delen waar de leiding wordt vernieuwd is in de Nesciolaan en tussen het Nesciopark en de A28. De werkzaamheden zijn in september gestart en duren naar verwachting tot maart 2019. De aannemer die de werkzaamheden uitvoert is Ooms Contstruction.

De nieuwe transportwaterleiding kruist ook de Emmalaan, deze werkzaamheden worden gecombineerd met de herinrichting van de Emmalaan. Vanaf 15 oktober is de Emmalaan 4 weken gestremd voor het doorgaande verkeer.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Waterbedrijf Groningen, via w.moltmaker@wbgr.nl

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren