HOME  |  Bestuur  |  Nesciopark

Nesciopark

Natuurlijk ondernemen in Haren

Haren: een kleine gemeente van ruim 19.000 inwoners onder de rook van Groningen. De gemeente kenmerkt zich door de vele voorzieningen, het goede ondernemersklimaat, de goede bereikbaarheid en haar groene, natuurlijke karakter. Aan de rand van deze gemeente wordt een uniek bedrijventerrein ontwikkeld: het Nesciopark. Een bedrijventerrein waar landschap en bebouwing één geheel vormen en gelijkwaardig zijn aan elkaar. Natuurlijk ondernemen in Haren.

Unieke ruimtelijke vormgeving

Het Nesciopark wordt volgens een bijzonder concept en in een ambitieus streven naar hoogwaardige beeldkwaliteit gerealiseerd. De ruimtelijke vormgeving van het bedrijvenpark is uniek. Het bovengrondse beeld is dat van een natuurlijke heuvellandschap waar gebouwen in op gaan. Landschap en bebouwing gaan één geheel vormen en zijn gelijkwaardig aan elkaar. Daarmee is geen sprake meer van een traditionele zichtlocatie langs de A28. Het landschap en de bebouwing zorgen voor een collectieve zichtbaarheid die als een nieuw fenomeen van zich laat spreken.

Optimale bereikbaarheid

Naast de unieke ruimtelijke vormgeving kent het Nesciopark nog een aantal belangrijke pluspunten voor ondernemers. Het bedrijventerrein ligt aan de afslag Haren aan de A28, naast het veel gebruikte transferium voor de stad Groningen. De locatie is daarmee optimaal bereikbaar en zeer goed ontsloten.

De pluspunten op een rij

Het Nesciopark biedt ondernemers in een notendop het volgende:

 • Optimale bereikbaarheid
 • Zichtlocatie langs de A28
 • Goede infrastructuur
 • Unieke ruimtelijke vormgeving

Kavelverkoop gestart

De kavelverkoop voor zowel de bedrijfs- als de woonwerkpanden is inmiddels gestart. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Kamminga via telefoonnummer 06 362 276 77  of  e-mail f.kamminga@Haren.nl.

Het Nesciopark

Natuurlijk ondernemen in Haren

 • Kavelverkoop

  De kavels voor bedrijfs- en woonwerkpanden zijn sinds 15 december 2015 in de verkoop. Op deze pagina vindt u de meest actuele en relevante informatie over het Nesciopark, de kavels en de mogelijkheden tot koop.

  Lees verder
 • Bouwrijp maken

  Het bouwrijp maken van het Nesciopark is op 8 december 2015 gestart. Hier leest u de meest actuele informatie over deze werkzaamheden.

  Lees verder
 • Nieuws

  Het Nesciopark is regelmatig in het nieuws. Hier vindt u een archief over de berichtgeving sinds eind 2015.

  Lees verder
 • Besluitvorming

  De stukken ter besluitvorming rondom het Nesciopark vindt u op deze pagina.

  Lees verder

Bezoekadres:

Raadhuisplein 10
9751 AN Haren Gn

Postadres:

Postbus 21
9750 AA Haren Gn

T: 14 050  
E: gemeente@haren.nl

Openingstijden

naar de facebook pagina van de Gemeente Haren Naar het Twitter-kanaal van de Gemeente Haren Naar de youtube pagina van de Gemeente Haren